CAUTA BATERIA
Auto / Moto
Tractiune
Semitractiune
Stationare
Redresoare
Accesorii Baterii
Fotovoltaice
Produse

Despre incarcarea bateriilor auto si moto

Despre incarcarea bateriilor auto si moto

DE CE ESTE NECESARA INCARCAREA ACUMULATORULUI ?

Există trei cauze pentru scurtarea duratei de funcţionare a acumulatoarelor.

  • Sulfatare : din cauza bateriilor subîncărcate
  • Stratificarea acidului : din cauza bateriilor descărcate profund
  • Uscarea : supraîncărcarea periculoasă „fierbe” lichidul acumulatoarelor

Electronica autovehiculelor s-a dezvoltat rapid în ultimii ani. Aparatele de bord moderne necesita mai multa energie. De aceea, acumulatorii necesită încărcătoare şi metode de incarcare moderne.

Un încărcător modern de 3 A din zilele noastre este echivalentul unui încărcător convenţional de 10 A de acum câţiva ani. Tehnologiile moderne au permis imbunatatirea randamentului energetic.

Încărcarea periodică de îngrijire şi întreţinere contracarează defectarea prematură a acumulatorului, garantează faptul că este menţinută capacitatea şi prelungeşte durata de funcţionare. Durata de funcţionare a acumulatoarelor diferă şi depinde de tipul acumulatorului, vechimea şi starea acestuia. Îngrijirea bună a acumulatorului poate dubla sau chiar tripla durata de viata a acumulatoarelor.

DESPRE CTEK SUEDIA SI CARANDA BATERII ROMANIA

CTEK SWEDEN AB proiectează şi dezvoltă o serie unică de încărcătoare pentru acumulatori pentru toate tipurile de acumulatori plumb-acid, atât pentru utilizarea personală cât şi pentru cea profesională.

Cunoştinţele avansate despre acumulatori şi despre electronică constituie piatra de temelie a succesului CTEK, care ofera încărcătoare excelente care îndeplinesc nevoile de îngrijire ale acumulatorilor.

Încărcarea în 8 paşi patentată de CTEK optimizează încărcarea, şi asigură că încărcarea este efectuată corect, prevenind deteriorarea prematură a acumulatoarelor moderne.

Siguranţa, simplitatea şi flexibilitatea sunt cuvinte cheie şi cerinţe care se aplică la toate produsele şi soluţiile dezvoltate de CTEK care a vandut peste 5 milioane de încărcătoare în 60 de ţări de pe toate continentele. CTEK a fost fondată în 1997 si are Sediul central şi departamentul de dezvoltare în Vikmanshyttan, Dalarna, Suedia.

CARANDA BATERII ROMANIA este producator si distribuitor de baterii auto, moto, stationare si de tractiune. Din ianuarie 2011 CARANDA BATERII este importator unic in Romania al produselor CTEK.

CTEK OFERĂ CALITATE

Încărcătoarele CTEK au multe funcţii şi proprietăţi brevetate, care asigură îngrijirea, siguranţa şi calitatea completă pentru acumulator. Funcţiile disponibile pe diferitele modele sunt prezentate mai jos.

Program pentru încărcare la frig şi pentru baterii AGM

Acest program furnizează tensiune de încărcare de 14,7V care este mai mare decât cea standard de 14,4V.

Acest program poate fi necesar în zilele reci de iarnă pentru a atinge încărcarea eficientă. Programul este excelent şi pentru acumulatorii AGM (tip Optima), care necesită tensiuni de încărcare mai mari pentru a atinge încărcarea optimă.

Senzor de temperatură

Modelele mai mari au un senzor de temperatură care trebuie plasat cât mai aproape posibil de acumulator în timpul încărcării. El reglează automat tensiunea de încărcare în funcţie de temperatură, în domeniul -20°C până la +50°C.

Program de alimentare (SUPPLY)

Deconectarea acumulatorului unui autovehicul riscă pierderea tuturor setărilor, care includ codurile  sistemului de alarmă şi de divertisment şi pentru dispozitivele electronice care controlează performanţa vehiculului. Programul SUPPLY furnizează energie în perioada de timp dintre înlăturarea acumulatorului şi conectarea noului acumulator.

Programul de reconditionare (RECOND)

Acest program elimină stratificarea acidului, care apare în acumulatorii care sunt descărcaţi frecvent sau sunt lăsaţi nefolositi pe perioade lungi de timp. Stratificarea acidului într-un acumulator rezultă în pierderea unei mari părţi din capacitate şi reducerea duratei de viaţă a acumulatorului. CTEK recomandă rularea acestei funcţii o dată pe an, pentru a menţine acumulatorii în condiţii optime.

SELECTAREA UNUI ÎNCĂRCĂTOR MARE SAU MIC

Trebuie să alegeţi un încărcător in functie de capacitatea acumulatoarelor pe care doriţi să le încărcaţi. Când alegeţi, trebuie să puneţi următoarele întrebări:

Ce capacitate are acumulatorul?

Capacitatea acumulatorului este măsurată în Ah. Consultati tabelul din sectiunea ALEGEŢI ÎNCĂRCĂTORUL POTRIVIT PENTRU NEVOILE  DVS.

Cât de descărcat va fi acumulatorul înainte de a-l încărca?

Ar trebui să alegeţi un încărcător mai puternic dacă acumulatorul dvs. este adesea descărcat profund, pentru a asigura regenerarea acumulatoarelor descărcate profund.

Cât de rapid doriţi ca acumulatorul să fie reîncărcat?

Încărcătoarele mai mari furnizează mai mult curent şi încarcă mai rapid decât încărcătoarele mai mici. În orice caz, calitatea încărcării este aceeaşi în ambele cazuri.

Cu cât sunt mai mari cerinţele dvs., cu atât mai mare va fi capacitatea încărcătorului de care aveţi nevoie. Un sfat bun este să alegeţi un încărcător care este proiectat să fie folosit cu cel mai mare acumulator pe care îl aveţi. Încărcătoarele CTEK mai mari pot fi folosite şi pentru a încărca acumulatori mai mici. Un încărcător care este prea mic pentru un  acumulator poate necesita un timp foarte îndelungat pentru încărcare.

ÎNCĂRCĂTOARE PENTRU PROFESIONIŞTI

Calitatea şi siguranţa furnizate de către produsele CTEK sunt la fel de importante atât pentru mecanicii amatori cât şi pentru cei profesionişti.

Ar trebui să alegeţi un încărcător care este proiectat pentru mărimea bateriei pe care trebuie să o încărcaţi şi pentru necesităţile dvs. de încărcare.

Utilizatorii profesionişti care folosesc mult mai des încărcătoarele şi care lucrează sub presiunea timpului ar putea avea nevoie de un încărcător mai puternic care are mai multe funcţii. CTEK furnizează şi accesorii speciale care fac  încărcarea mai simplă (indicatoare nivel de incarcare, conectoare, suporti de agatare si protectii antisoc din cauciuc pentru redresoare).

2 comentarii

    1. Elementele de tractiune de 2V se pot incarca cu redresoare de 2V. Trebuie sa recunoastem ca redresoarele de 2V sunt mai rare.
      In general, elementele de tractiune se incarca si egalizeaza in grupuri de 3, 6, 12, 24, 48 sau 40 elemente pentru a forma baterii de 6V, 12V, 24V, 48V sau 80V. Pentru aceste combinatii exista multe optiuni de incarcare disponibile la preturi convenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prezentare video
Aniversare 25 de ani
Testare automata
Produsele noastre
sunt verificate
inaintea punerii in vanzare cu ajutorul
laboratorului de testare automatizata
DIGATRON.
Doi oameni

Customer login

parola uitata