CAUTA BATERIA
Auto / Moto
Tractiune
Semitractiune
Stationare
Redresoare
Accesorii Baterii
Fotovoltaice
Produse

Istoric

 • In vederea diversificarii portofoliului de produse si pentru satisfacerea unui numar mai mare de clienti, societatea noastra a lansat noi game de baterii: Suprema, Super Heavy Duty si Magic Truck. Tot in aceasta perioada s-a achizitionat si s-a pus in functiune sistemul de demineralizare a apei prin dubla osmoza inversa.
 • Odata cu cresterea constanta a activitatii de la an la an, s-a impus implementarea unui sistem software integrat performant pentru gestionarea vanzarilor, a stocurilor si creantelor. Pentru a optimiza procesele societatea noastra a optat pentru sistemul ERP Senior Software. Beneficiile nu s-au lasat asteptate, simplificarea operatiunilor s-a materializat prin cresterea vanzarilor.
 • Societatea CARANDA BATERII a implinit 20 de ani de existenta. Momentul a fost marcat printr-un eveniment organizat de catre companie la Bran. Invitatii principali au fost cei mai importanti clienti si furnizori ai societatii care au avut ocazia alaturi de angajatii companiei noastre sa sarbatoreasca acest moment deosebit in istoria CARANDA BATERII./span>
 • Lansarea noii game de baterii FORTZAin primavara anului 2010. Fabricate prin tehnologia cu gratare expandate tip “Calciu – Calciu” gama FORTZAofera baterii auto de 12 V ABSOLUTE MAINTENANCE FREE si curenti de pornire foarte mari. Capacitatile disponibile: 55AH, 65AH, 75AH si 100AH.
 • INFORMATIZAREA Societaii, prin implementarea SISTEMULUI INFORMATIC INTEGRAT.Interconectarea Centrelor de Vanzare si a Unitatilor de Productie pentru colectarea in timp real a informatiilor privind parametrii de productie, nivelul stocurilor si volumul de vinzari.
 • Diversificarea produselor prin completarea gamei de baterii comercializate, cu baterii BOSCH, VARTA, Baterii Sigilate reincarcabile pentru stocarea energiei: solare, eoliene.
  Participarea la 2 manifestari expozitionale:- WORKSHOP AUTOTEHNICA CONSTANTA, cu o larga participare a Unitatilor de profil AUTO.- Participarea la Salonul Expozitional International RENEXPO la Sala Palatului, cu tematica: ENERGII REGENERABILE, unde s-a inregistrat o larga participare din tara si strainatate, expozitia fiind vizitata numai de specialisti in domeniu, tematica fiind de mare interes.
 • Anul 2007 a fost anul modernizarii si retehnologizarii procesului de productie a acumulatorilor, proces concretizat prin:1.Inlocuirea Instalatiei existente cu o INSTALATIE NOUA AUTOMATA, importata din ITALIA, instalatia complexa, este conceputa pentru a produce 840 baterii/zi.2. Automatizarea redresoarelor existente, cu calculatoare de proces.3. Automatizarea Statiei de tratare ape uzate.
  4. Acreditarea laboratorului de incercari de catre RENAR.
 • Anul 2006 marcheaza o qvadrupla aniversare si un moment extrem de important pentru viitoarea evolutie a firmei:
  – 15 ani de la infiintarea a firmei ( 5 septembrie 1991) ;
  – 50 de ani de cand domnul Aristide Caranda a absolvit Facultatea de Chimie Industriala Bucuresti;
  – 75 de ani de viata ai domnului Aristide Caranda;
  – 95 de ani de la atestarea primului atelier de productie de baterii in Bucuresti
  – Dotarea fabricii cu Instalatie automata de prepararea si egalizarea nivelului electrolitului produsa de firma KALLSTROM – SUEDIA. Instalatia asigura o inalta puritate la diverse concentratii ale electrolitului, precum si o densitate riguros controlata.
  – Deschiderea unui nou Centru de Vanzare si Service in Bucuresti, situate in Bulevardul Ferdinand Nr.79, Sector 2, ameliorind astfel acoperirea cerintelor de baterii in zona capitalei.
 • In martie numele firmei se schimba din ELECTRO AUTO SERVICE SRL in CARANDA BATERII pentru a scoate in evidenta brandul CARANDA.
  – CARANDA BATERII devine membru al ACAROM – Asociatia Producatorilor Romani de Automobile, intrand intr-o companie selecta de firme romanesti implicate in industria auto romaneasca, pregatita sa adere la structurile europene similare;
  – In octombrie firma participa pentru a III a oara consecutiv la Salonul International al Automobilului SIAB 2005, remarcandu-se prin aprecierile unanime primite din partea marelul public si a specialistilor pentru nivelul tehnic si calitativ al bateriilor CARANDA.
  – CARANDA BATERII achizitioneaza de la firma germana DIGATRON un laborator automatizat de incercari de baterii. Acest stand de incercari este conform normelor EN 60896-1+A2 care reprezinta cea mai moderna tehnologie europeana in domeniu. Laboratorul permite testarea automata a bateriilor, realizand toate cele 9 incercari prevazute in Normele Europene EN 50342+A1/2001. Se pot realize teste de: capacitate, current de descarcare la rece la -18 C, de anduranta, de rezerva de capacitate, rezistenta la soc, rezistenta la vibratii, de scurtcircuit al bateriei. Toate incercarile sint automatizate si computerizate. Rezultatele de o inalta acuratete sint imprimate automat.
 • Noul nomenclator de baterii auto, fabricate prin tehnologia cu gratare expandate tip “Calciu – Calciu” se imbogateste prin :
  – extinderea gamei CARANDA DURABILA TOP de la 2 la 7 tipuri de capacitati (45, 48, 55, 58, 66, 75, 100 Ah);
  – realizarea gamei de baterii CARANDA DURABILA, in aceleasi conditii de calitate, la cel mai accesibil raport pret/calitate de pe piata romaneasca;
  Strategia de marketing a firmei a stabilit ca obiectiv prioritar cresterea gradului de acoperire a pietei romanesti de baterii de la 65% la 85 %, prin marirea retelei de distribuitori autorizati.
  In anul 1994, cand Aristide CARANDA a decis sa-si “transforme” numele in marca inregistrata, gestul sau a fost considerat un act de curaj. Dupa 10 ani, s-a dovedit a fi o investitie de succes, numele transformandu-se in renume de prestigiu pe piata auto din Romania.
 • Sloganul CARANDA – mereu in avangarda tehnologiei – a fost sustinut si in acest an prin modernizarea si diversificarea gamelor de baterii auto :
  – CARANDA MAXIMA – in varianta etansa, cu intretinere zero;
  – CARANDA DURABILA TOP – cu curent de demaraj mai mare cu 17 % decat gama DURABILA;
  Din nomenclatorul de baterii industriale comercializate sub marca
  inregistrata CARANDA au fost lansate doua aplicatii noi :
  – baterii de tractiune penru iluminat vagoane 6V – 420 Ah;
  – baterii stationare sigilate 6V, 12 V pentru telecomunicatii
 • Strategia de chalanger aplicata fata de concurenta contribuie la cucerirea unor noi segmente de piata prin:
  – Lansarea a doua noi game de acumulatoare auto fara intretinere CARANDA MAXIMA si CARANDA HEAVY DUTY utilizand tehnologie cu aliaj Plumb-Calciu expandat.
  – Incepera fabricatiei de acumulatoare stationare si de tractiune.
  – Construirea si echiparea laboratorului propriu de control si incercari.
  – Infiintarea Centrului de Vinzare si Service din Constanta.
 • In cel de-al zecelea an de existenta, EAS reuseste indeplinirea unor obiective strategice esentiale pentru noua etapa de dezvoltare.
  – Certificarea de RAR-OCS a sistemului de management al calitatii conform standardelor SREN ISO 9001/2001.
  – Fabricatia, in premiera nationala si in exclusivitate, a acumulatoarelor auto fara intretinere.
  – Deschiderea a doua noi Centre de Vinzare si Service in Iasi si Bucuresti.
  – Inaugurarea noului sediu central.
 • Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci acorda protectie marcii inregistrate CARANDA prin Certificatul de inregistrare 28084/29.09.1999.
 • Registrul Auto Roman elibereaza companiei EAS licenta si certificatul de conformitate 1600/23.12.1998 prin care se atesta de catre Organismul de Certificare Produse faptul ca EAS indeplineste procedurile legale in calitate de producator in serie, a acumulatoarelor auto acide cu plumb.
 • Concurenta puternica a a producatorilor romani si importatorilor, determina investitii masive in modernizarea tehnologiei de fabricatie, prin achizitionarea unor utilaje performante de fabricatie si control automat, din Suedia si SUA.
 • Inceputul lui 1995 marcheaza transformarea numelui CARANDA in brand. Afacerea incepe sa depaseasca granitele bucurestene impunindu-se aparitia primului Centru de Vanzare si Service din tara la Craiova.
 • Prima locatie a atelierului de lucru devine prea mica fata de dezvoltarea companiei EAS.
  In mod firesc, urmeaza infiintarea celei de-a doua unitati EAS in Bucuresti, destinata cu precadere activitatii de productie.
 • Cererile transmise, constant, de piata si clienti, au impus aparitia celui de-al doilea profil de activitate, service-ul pentru acumulatoare produse in tara sau importate.
 • 1991, 5 septembrie

  Dupa ce timp de peste 30 de ani a contribuit esential la dezvoltarea sectorului industriei de stat, Aristide CARANDA decide sa demareze propria afacere in domeniul productiei de acumulatoare.

Prezentare video
Aniversare 25 de ani
Testare automata
Produsele noastre
sunt verificate
inaintea punerii in vanzare cu ajutorul
laboratorului de testare automatizata
DIGATRON.
Doi oameni

Customer login

parola uitata